Ik ben een meisje van 13 jaar en zit met een probleem. Ik heb laatst weer met mijn ex afgesproken. Hij is een heel goede vriend van mij, maar nu hebben we weer gezoend én meer.

Hij wilde verder dan zoenen, dus hij heeft mij gevingerd. Ik vond het best fijn, maar was er niet echt met mijn hoofd bij. Ik dacht meer aan andere dingen. Ik mocht ook aan zijn piemel zitten, maar dat wilde ik niet. Hij drong wel een beetje aan. We hebben aan elkaar beloofd dat we het tegen niemand zouden vertellen, maar ineens vroeg een oud klasgenootje van mij op Skype of ik door iemand was gevingerd. Ik weet niet van wie hij het heeft, maar hij zei dat hij het via via van mensen had gehoord. Ik heb verder mijn mond gehouden en het aan niemand verteld, dus dan zou het zijn dat hij het dus tegen iemand heeft verteld of niet? Nu weten dus wel meer mensen dat mijn ex en ik dat hebben gedaan en ik voel me nu echt klote. Zodadelijk weet echt iedereen het. Kunnen jullie mij vertellen wat ik moet doen en hoe ik dit moet aanpakken?

Anoniempje

Tja, wat doe je in zo’n situatie? Niets doen is eigenlijk nog de beste optie. Als je gaat proberen om dingen recht te praten, vestig je alleen maar nog meer aandacht op wat er is gebeurd en wordt er nóg meer geroddeld. Maar je kunt natuurlijk wel je ex-vriendje erop aanspreken. Vertel hem dat je het niet leuk vindt dat hij tegen anderen vertelt wat jullie hebben gedaan. Vraag hem niet om met die mensen te gaan praten en te zeggen dat het niet klopte wat hij heeft verteld, want ook dan wordt er alleen maar nog meer geroddeld. En denk ondertussen goed na of je wilt dat hij je ex blijft of toch weer je vriendje wordt. Dan weet je ook wat je moet doen als je weer eens in zo’n situatie komt. Want het is toch wel slim om er met je hoofd bij te blijven, ook als het misschien wel heel leuk en lekker is…

Lees ook: Moet je je ex nog een kans geven?