Ik zit met een probleem en ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ongeveer een jaar geleden werd ik ’s nachts wakker. Ik hoorde allemaal gekreun en zo en dacht: wat is dat? Ik moest ook naar de wc en toen hoorde ik dat het geluid uit de kamer van mijn moeder en haar vriend kwam.

Ik schrok zo dat ik huilend in mijn bed ben gaan liggen. Sindsdien ga ik vroeg naar bed zodat ik vroeg in slaap val en ze niet meer kan horen. Ik zit hier echt mee en ik kan er niet meer tegen. En nog iets: mijn vader heeft nu ook een nieuwe vriendin en toen ik bij mijn vader was, zag ik op het nachtkastje glijmiddel staan. Dat vond ik ook niet echt leuk om te zien. Met mijn moeder durf ik over allebei niet te praten. Weten jullie wat ik moet doen? Anoniem

Alleen al de gedachte – laat staan de wetenschap – dat je ouders seks hebben, is voor veel kinderen al genoeg om een vies gezicht te trekken. Ouders hebben per definitie geen seks, tenminste, dat willen de meeste kinderen. Maar ouders zijn ook mensen met seksuele gevoelens en dus hebben ze ook seks: met elkaar, een nieuwe vriend of vriendin of met zichzelf… Het is niet leuk om daarmee geconfronteerd te worden, maar het is ook weer niet zo erg dat je daarvan slapeloze nachten moet krijgen of eerder naar bed moet gaan om te voorkomen dat je iets hoort. Trouwens, het duurt toch niet de hele nacht? Trek gewoon het kussen over je hoofd en slaap verder. En als het wel lang duurt en je hebt geen zin om daar een serieus gesprek met je moeder over te voeren, vraag dan gewoon de volgende ochtend aan het ontbijt of het ’s nachts iets rustiger kan omdat je graag ongestoord wilt slapen… Dikke kans dat je moeder dan een rood hoofd krijgt en zij en haar vriend de volgende keer wat zachter doen. Want net als kinderen die niet willen weten dat hun ouders seks hebben, willen ouders niet dat kinderen weten dat ze seks hebben! Hetzelfde geldt voor het glijmiddel op het nachtkastje van je vader. Kijk de volgende keer de andere kant op. En als je er echt niet tegen kunt, zet het in het nachtkastje of in een compleet andere kast. Je boodschap is dan duidelijk! 

Lees ook: GIRLZ Talk – Ik ga steeds vreemd