Ik heb een heel lief vriendje. We hebben nu al twee jaar een relatie, maar mijn kriebels zijn min of meer weg. Ik vind het een beetje saai worden.

Ik wil iets nieuws en ik ben geneigd om andere jongens leuk te vinden. Maar hij is wel echt perfect voor mij, ook al erger ik me wel steeds vaker aan hem. Dan word ik boos, en dan schiet er meteen in mijn hoofd om het uit te maken. Maar dan doet hij weer zoiets verschrikkelijk liefs waardoor ik weer van hem hou. En zo gaat het door. Ik mis de vrijheid om met andere jongens te flirten en zo heel erg, maar ik wil toch niet weg van hem. Ik weet niet of ik het nou beter uit kan maken of niet. Of wat kan ik doen om het weer spannend te maken?

Het is heel normaal dat na twee jaar de spanning een beetje verdwijnt. Jullie raken aan elkaar gewend en er valt niet veel nieuws te ontdekken. Alle dingen die je vroeger misschien wel schattig vond, gaan je nu irriteren. Dan is de verleiding om opnieuw verliefd te worden heel groot. Want dat is wÊl nieuw en spannend. Je bent pas 17, een leeftijd waarop de meeste girls nog gewoon lekker aan het flirten zijn en een hoop ontdekken qua liefde. Niet zo gek dus dat je ergens verlangt naar vrijheid. Maar als je je vriendje echt niet kwijt wilt, kun je proberen jullie relatie weer spannender en leuker te maken. Probeer elkaar te verrassen en opnieuw te verleiden. Maak leuke uitstapjes of kook eens lekker voor hem. Grote kans dat de vlinders weer terugkomen. Merk je dat er weinig verandert en dat je je niet zo fijn meer in de relatie voelt, dan is het misschien toch beter om ermee te stoppen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: