Ik ben een meisje van 13 jaar oud en heb een heel groot probleem! Ik heb dit nog nooit eerder aan iemand verteld, maar ik wil het graag kwijt.

Laatst was ik nog even aan het lezen in mijn kamer om ongeveer één uur ’s nachts. Toen ik niet kon slapen, ben ik naar beneden gegaan om wat te gaan drinken. Toen ik in de huiskamer kwam, zag ik iets vreselijks! Mijn vader stond in zijn blootje te knuffelen met mijn zus! Ze zagen me niet staan en toen zag ik dat het verder ging dan knuffelen! Ik zag dat m’n zus het niet prettig vond, maar ik kon niks doen op dat moment. Ik rende naar boven en bleef daar stil liggen. Nou weet ik niet wat ik moet doen? Is het wel normaal wat mijn vader doet? Alsjeblieft help me! Straks doet mijn vader het ook bij mij! Moi

Nee, het is niet normaal en het moet stoppen! Heb je al tegen je zus verteld wat je hebt gezien of met haar gepraat over wat er gebeurt? Als je vader inderdaad je zus seksueel misbruikt, is de kans groot dat hij het straks ook met jou doet. Vertel je zus wat je hebt gezien, praat er met haar over en zoek samen iemand die jullie verder kan helpen. De Kindertelefoon kan jullie adressen van instanties geven die jullie verder kunnen helpen. Meer informatie is ook te vinden op www.seksueelmisdrijf.nl. Blijf hier in ieder geval niet mee rondlopen want dan houdt het nooit op. Je vader kan en mag dit echt niet doen!