Laatst zag ik mijn vader in zijn nakie met mijn zus. Toen ik het zag, schrok mijn vader best wel, maar hij reageerde heel normaal.

Hij zei dat hij wat aan het uitleggen was en dat ik dat ook nog wel zou meemaken als ik wat ouder was en dat het heel normaal was. Heeft hij gelijk of is het raar wat hij deed? Anoniempje

Je vader heeft GEEN gelijk en ja, het is heel raar wat hij deed. Als je seksuele voorlichting geeft, is er geen enkele reden om daarbij je kleding uit te trekken. Daarvoor bestaan heel mooie boekjes en plaatjes. Praat er ook eens met je zus over. Vindt zij het normaal wat hij heeft gedaan? Je weet niet hoe ver hij is gegaan bij je zus, maar het is in ieder geval duidelijk dat wat jij hebt gezien al heel erg verkeerd was. Vertel dat tegen je zus. Zeg haar dat dit niet normaal is en dat je vader daarmee moet stoppen! Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. Door tegen je vader te zeggen dat hij dit niet meer mag doen of door er met anderen (je moeder?) over te praten die ervoor kunnen zorgen dat dit nooit meer gebeurt!