Ik heb het al best lang geleden uitgemaakt met mijn toenmalige vriendje. Maar nu komt het, mijn vriendinnen vinden hem ook leuk… En nu kom ik erachter dat ik jaloers word.

Wat moet ik nu doen? Tegen mijn vriendinnen zeggen dat ik hem leuk vind? Ik vond hem nog steeds leuk, maar omdat we niks meer deden, werd het saai. En nu de tweede vraag: ik word de laatste tijd heel snel verliefd. Op iemand die heel ver weg woont bijvoorbeeld. Komt dat vaker voor bij pubermeisjes? Een meisje dat op een antwoord wacht.

Eigenlijk is het met jouw ex-vriendje een beetje hetzelfde als met bijvoorbeeld een broek of T-shirt dat niet meer past en die je dan weggooit of weggeeft. Zodra je merkt dat iemand anders het leuk vindt, krijg je spijt… Maar je had een reden om het uit te maken, weet je nog? Je vond hem niet meer leuk genoeg. Dat is niet veranderd omdat je vriendinnen hem toevallig wel leuk vinden. Trouwens, wat wil je doen? Tegen je vriendinnen zeggen dat zij hem niet leuk mogen vinden omdat hij van jou is geweest? Je bent ook nog eens snel verliefd. Dat is een teken dat je niet meer verliefd bent op je ex. En ja, dat komt wel vaker voor bij meisjes van jouw leeftijd, dus maak je daar niet te druk over en geniet van je verliefdheden.

Lees ook: 6 redenen waarom het oké is om soms jaloers te zijn