Ik heb nog maar net verkering met een jongen en hij heeft ADHD. Ik vind hem echt super leuk en lief. Nu komt hij dus best vaak bij mij thuis, bijvoorbeeld een gezellig filmpje kijken.

Als ik alleen met hem ben, is het altijd gezellig en liggen we lekker in elkaars armen te knuffelen. Maar als mijn ouders, zusje en broertje thuiskomen, is hij opeens ontzettend druk. Nu heeft hij ADHD, maar als ik eerlijk ben schaam ik me op die momenten een beetje (heel erg) voor hem. Maar als hij gewoon rustig is, ben ik meteen weer helemaal in love. Dus wat moet ik hier tegen doen? Het is toch niet normaal om je te schamen voor je eigen vriendje?

Hij vindt het misschien heel spannend om bij jou thuis te zijn, bij jouw ouders, zusje en broertje. En als hij dan al ADHD heeft, wordt dat erger. Simpelweg omdat hij dan een beetje zenuwachtig is. Jullie kennen elkaar nog maar net, dus hij moet er ook nog aan wennen om bij jullie thuis te komen. Als hij zich beter op zijn gemak voelt, zal hij ook wel minder druk worden. Zorg er dus vooral voor dat hij zich thuis voelt en ga vooral niet moeilijk kijken als hij weer ‘anders’ doet. Grote kans dat het over een paar weken of maanden al veel beter gaat.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: