Ik weet me echt geen raad meer! Ik ben 13, bijna 14. Ik heb een heel lief vriendje. Ik hou echt heel veel van hem en hij van mij! Onlangs heeft hij mij gevraagd om seks met hem te hebben.

Ik durf geen nee te zeggen, omdat ik bang ben dat hij me gaat uitlachen. Maar aan de andere kant wil ik het wel. Ik vraag me alleen af, is het niet te vroeg voor mij? Hij wil het in een kleedhokje in het zwembad doen. Gaat dat niet opvallen? En zouden mijn ouders daar niet achter komen? Ik heb er wel zin in, maar hij wil het zonder condoom doen. En ik benΒ bang dat ik dan zwanger word. Help me zo snel mogelijk! Please! Hopeloos meisje Am!

14 jaar is jong, maar jij beslist zelf of je er aan toe bent of niet. Dat kan niemand anders voor jou beoordelen. Ook je vriendje niet, hoe lief hij ook is. Als je bang bent dat hij je uitlacht of het uitmaakt, is dat in ieder geval zeker de verkeerde reden! Als je hem voldoende vertrouwt om het met hem te doen, zoek dan een plekje waar jullie ongestoord kunnen genieten van die eerste keer samen. Dus niet in het pashokje van het zwembad, waar iedereen je zou kunnen zien en horen, en waar het ook niet echt comfortabel is. En boven alles: doe het niet zonder condoom! Je vriendje kan nog zo lief zijn, er is geen enkele reden om onveilige seks te hebben. Als hij echt zo lief is dat jij nu al all the way met hem wilt gaan, dan is hij ook wel zo lief om te zoeken naar een geschikte plek Γ©n te zorgen voor condooms!

Lees ook: Tips voor de eerste keer