Ik ben een meisje van 14. Mijn vriend van 16 wil mij heel graag ontmaagden, maar ik weet niet of ik daar te jong voor ben.

Al mijn vriendinnen zijn al ontmaagd, dus eigenlijk wil ik het ook wel. En zou je mij een paar tips kunnen geven voor als ik het misschien ga doen met hem… want ik weet wel hoe je moet pijpen en zo maar meer eigenlijk ook niet en daar schaam ik me wel voor.

Als je vriendinnen van een flat afspringen, spring jij dan ook? Geloof niet alles wat je vriendinnen zeggen, want zeker als het gaat om (de eerste keer) seks, willen zelfs de beste vriendinnen wel eens zeggen dat ze al heel ver zijn gegaan, terwijl zij ook nog maagd zijn. Maar, net als jij, vinden ze het misschien wel stom dat ze de β€˜enige’ zijn… Natuurlijk wil je vriend graag, maar wat wil jij eigenlijk?! Het is jouw lichaam, jouw leven, jouw eerste keer! Jij bent degene die beslist wat je wel en niet wilt doen. Als je het nog eng vindt, jezelf te jong vindt of om wat voor reden dan ook het gevoel hebt dat je er nog niet aan toe bent, dan moet je het niet doen! Vraag jezelf af of je vriend de jongen is met wie je deze, toch wel heel speciale, eerste keer wilt delen. Wat hebben jullie eigenlijk al gedaan op het gebied van seks? Neem eerst rustig de tijd om elkaar goed te leren kennen, om elkaars lichamen te ontdekken en te genieten van de spanning die de eerste seksuele ervaringen met zich meebrengen. Die ontmaagding komt dan vanzelf een keer. En als je er dan Γ©cht aan toe bent, heb je ook geen tips meer nodig. Zorg er wel voor dat je condooms bij de hand hebt, dan kan het gebeuren wanneer JIJ het wilt!