Ik ben een meisje van 14. Mijn vriend van 16 wil mij heel graag ontmaagden, maar ik vraag me af of ik daar niet te jong voor ben.

Mijn vriendinnen zeggen dat ze het wel stoer vinden als ik dat zou doen en ze vinden het dan ook heel leuk voor mij, maar ik durf het niet aan mijn moeder te vragen, want zij zal het wel niet goed vinden. En zou je mij een paar tips kunnen geven voor als ik het misschien ga doen met hem, want ik weet wel hoe je moet pijpen en zo maar meer eigenlijk ook niet. Daar schaam ik me eigenlijk wel voor. K.

Je vriendinnen vinden het wel stoer als je het zou doen en je vriend wil natuurlijk ook heel graag. En je moeder vindt het niet goed. Logisch! Maar wat wil jíj eigenlijk?! Het is jouw lichaam, jouw leven, jouw eerste keer! Jíj bent degene die beslist wat je wel en niet wilt doen. Als je het nog eng vindt, jezelf te jong vindt of om wat voor reden het gevoel hebt dat je er nog niet aan toe bent, dan moet je het niet doen! Vraag jezelf af of je vriend de jongen is die deze toch wel heel speciale eerste keer mag doen. En wat hebben jullie eigenlijk al gedaan op het gebied van seks? Neem eerst rustig de tijd om elkaar goed te leren kennen, om elkaar’s lichaam te ontdekken en te genieten van de spanning die de eerste seksuele ervaringen met zich meebrengen. Die ontmaagding komt dan wel een keer. Daar groei je vanzelf naartoe. En als je er dan écht aan toe bent, heb je ook geen tips meer nodig. Als je er dan voor zorgt dat je condooms bij de hand hebt, kan het gebeuren wanneer JIJ wilt!