Twijfel je eraan om jouw ex nog een kans te geven? Dat is inderdaad een hele lastige keuze! Hij is namelijk niet voor niets jouw ex. Om je te helpen om de juiste beslissing te maken, zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Check ze hier!

Weet je zeker dat je niet weer dezelfde fout maakt?
Er zijn een heleboel redenen waarom een relatie stuk kan gaan. Denk aan wat de reden bij jouw ex en jou was en vraag je af of dat probleem nog steeds een rol speelt. Als één van jullie niet klaar was voor een relatie en nu wel, dan is er een grote kans dat jullie samen gelukkig kunnen worden. Is jouw ex vreemdgegaan? Dan is het al veel lastiger. Je zult er aan moeten werken om over zo’n probleem heen te komen.

Kun je de problemen van vroeger vergeten?
Als jullie op een nare manier uit elkaar zijn gegaan, dan zal één van jullie de ander waarschijnlijk nog iets kwalijk nemen. Het is belangrijk dat je zeker weet dat je dat achter je kunt laten. In ieder geval moeten jullie er goed over praten hoe jullie zulke dingen deze keer gaan vermijden. Het gaat niet werken als iets vervelends uit het verleden tussen jullie in blijft staan. Het moet tenslotte een frisse start worden als jullie het weer gaan proberen.

Doe je het voor de juiste reden?
Denk goed na over de reden waarom je hem terug wilt in jouw leven. Als jouw ex geen goed vriendje voor jou was en jou vaak pijn deed, dan doe je er geen goed aan om hem weer toe te laten. Hoe vaak hij ook zegt dat hij jou terug wil en hoeveel je ook om hem geeft. Het gaat erom wat het beste is voor jou. Bedenk dus een echt goede reden om jullie relatie nog een kans te geven. Als die er niet is, dan weet je dat hij beter jouw ex kan blijven.

Vind je hem echt nog leuk?
Wil je jouw ex nog een kans geven omdat je geen single wilt zijn? Dan moet er een belletje gaan rinkelen. Dat is namelijk geen goede reden om een relatie te beginnen met iemand die je eigenlijk niet echt leuk vindt. Je kunt zijn gevoelens nog meer kwetsen en uiteindelijk word je er zelf ook niet gelukkig van.

Ben je superverliefd?
Misschien heb je nu pas door wat je mist of ben je opnieuw verliefd op hem geworden. Dit is een goed teken dat je hem nog een kans moet geven! Pas alleen wel op dat jullie niet te hard van stapel lopen, ook al hebben jullie al eens een relatie gehad. Het is sowieso veel leuker om te doen alsof jullie pas net een relatie hebben, met kriebels in je buik die daarbij horen. Zorg voor een nieuwe, frisse start!

Lees ook: Hoe vergeet je je ex?