Ik heb een jongen ontmoet via een gewone site en hij vroeg of ik Skype had, dus die gaf ik aan hem. Ik had nog niet eens ingelogd en hij begon allemaal dingen te vragen.

Bijvoorbeeld of ik mezelf al vinger en of ik al een keer seks heb gehad. Ik had al zijn vragen beantwoord en toen vroeg hij mijn foto. Nadat ik een foto van mezelf had gegeven, vroeg hij om een naaktfoto van mij. Ik heb nee gezegd, maar hij blijft maar doorzeuren dat ik hem niet vertrouw en dat hij zelfs zichzelf voor de cam wil aftrekken om mijn foto te krijgen! Wat moet ik doen en is het normaal dat hij mij die dingen vraagt? S.

Nee, het is niet normaal dat hij die dingen vraagt. Je moet daarom zo snel mogelijk van hem af zien te komen! Blokkeer hem onmiddellijk op Skype. Ook als hij op andere manieren contact met je probeert te krijgen: praat niet met hem! Als het nodig is, neem dan een ander Skype-profiel. Bewaar wel de gegevens die je van hem hebt en ook de berichten die hij je heeft gestuurd en meld aan je ouders wat er is gebeurd. Als hij je lastig blijft vallen, kun je daarmee naar de politie gaan om aangifte te doen. Enne, de volgende keer als je nog eens een ‘leuke’ jongen tegenkomt: geef nooit zomaar je adres, beantwoord zéker geen vragen over seks en stuur nooit je foto door. En niemand – zelfs niet je vaste vriend of je beste vriendin – krijgt ooit een naaktfoto van jou! 

Lees ook: GIRLZ Talk – Neef vraagt om sexy selfies