Mijn BFF vertelde laatst aan mij en onze andere BFF dat haar neef (22) via WhatsApp heeft gevraagd of ze sexy pics van zichzelf wilde sturen.

Ze weigerde, maar toen ging hij haar bedreigen. Hij zei dat, als ze niet meewerkte, er nare dingen met haar en haar ouders zou gebeuren. Daarom heeft ze toch foto’s gestuurd en nu voelt ze zich enorm rot. Mijn andere BFF zei dat dit eigenlijk gewoon seksueel misbruik is. Maar dit weten we niet zeker, want hij zit niet aan haar. Wat moet ik doen? Meisje van 13

Wat dapper van jouw BFF dat ze dit aan jullie heeft verteld. En heel goed dat jullie haar opvangen en willen helpen. Het is namelijk helemaal niet okΓ© wat haar neef doet. Ook al zit de neef niet aan haar, dit mag absoluut niet! Wat nu het belangrijkste is, is dat ze met een volwassene gaat praten die haar kan helpen. Dat kunnen haar ouders zijn of een vertrouwenspersoon op school. Want niet alleen heeft hij sexy foto’s van haar, hij heeft haar ook nog eens bedreigd en er is een kans dat hij om meer foto’s gaat vragen. Vindt jouw BFF het eng om met een volwassene erover te praten? Dan kan ze ook (anoniem) chatten met De Kindertelefoon via Kindertelefoon.nl of kijk op Roomie.nl.