neef zit aan mij te snel gaan verliefd

Talk: ‘Mijn neef zit aan mij’

Help, mijn neef is 28 en hij komt vaak bij ons thuis. Hij denkt dat ik een kleuter ben en dan gaat hij mij optillen. Ik vind dit helemaal niet leuk. Wat moet ik doen?

Ik moet even iets kwijt waar ik heel erg mee zit: mijn neef zit aan mij.

Ik heb een neef die heel vaak bij ons thuis langskomt. Mijn neef is 28 en ik ben 12. Hij denkt dat ik echt nog een kleuter ben. Dan gaat hij me optillen en kietelen. Nou, niet gewoon kietelen, maar bij mijn borsten. Mijn neef zit er weleens aan en ik vind het helemaal niet leuk. Hij wil vaak foto’s maken waarmee ik veel inkijk heb. Ik wil dit eigenlijk helemaal niet, maar ik durf geen nee te zeggen. Als hij langskomt, zorg ik vaak dat ik er niet ben, maar hij is er gewoon te vaak. Ik vind het niet leuk meer. Wat moet ik nu doen?

Xxx anoniem

Waarschijnlijk ben jij in zijn ogen écht nog een kleuter.

Hij heeft niet in de gaten dat je in de puberteit komt en dat lichamelijke contacten dan een andere betekenis krijgen. Wat hij misschien heel onschuldig vindt, gaat voor jou nu een stapje te ver. Praat er met je moeder over. Zij kan met hem gaan praten en hem uitleggen dat jij echt geen kleuter meer bent en dat hij daar rekening mee moet houden (voor het geval dat je neef echt verkeerde bedoelingen heeft, is dit ook het beste). Ze hoeft daarbij niet eens te zeggen dat jij daar problemen mee hebt, maar kan dat ook als moeder melden. Je kunt wel proberen om uit zijn buurt te blijven, maar dat zal niet echt helpen. Zolang hij niet weet wat er aan de hand is, verandert er ook niets. De kans is groot dat hij echt niet in de gaten heeft dat je het niet leuk vindt. Het kan sowieso nooit kwaad om STOP te zeggen als iemand iets doet wat jij vervelend vindt. Het gaat om jouw lichaam en jij bepaalt zelf wie daar aan mag komen en wie niet. Good luck, babe.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Martin-dm, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen