Ik ken al negen jaar een jongen met wie ik al een paar keer iets heb gehad. Maar nu vind ik hem weer leuk. Ik ken hem heel goed en hij is ook heel knap, maar ik weet niet wat ik moet doen.

Volgens mij ziet hij mij ook wel weer zitten, maar ik vraag geen jongens en ik voel me er onzeker over. Eigenlijk zijn er twee problemen; hij zit op een andere school en we hebben al best vaak iets gehad. Wat moet ik doen? Anoniem

Je kent hem al negen jaar en ook best wel goed. Dan zou je dus best wel iets tegen hem kunnen zeggen. Als je blijft vasthouden aan het principe dat jij nooit een jongen vraagt, krijg je nooit een vriendje. Bovendien hebben jullie al eens verkering gehad, dus je weet hoe het is. Je hoeft niet eens bang te zijn dat jullie vriendschap eronder te lijden heeft, want die is er ook nu nog, nadat jullie verkering hebben gehad. Dat hij op een andere school zit hoeft ook geen belemmering te zijn. Er is dus geen enkele reden waarom je niet tegen hem zou zeggen dat je verliefd op hem bent. 

Lees ook: Hoe vraag je hem verkering?