Elke keer als ik een jongen ontmoet en zeg dat ik van hem hou, zegt hij hetzelfde, maar hij is dan eigenlijk niet op mij. Ik snap niet dat niemand mij wil als vriendin. Er zijn nog lelijkere en stommere mensen op de wereld en die hebben wel een liefje.

Mijn ouders zeggen dat ik geduld moet hebben en dat ik wel iemand ontmoet die perfect bij mij past. Maar ik ben nu al 14 jaar en ik heb nog altijd niemand en veel meisjes uit mijn klas hebben wel al een lief. Ik weet niet wat ik moet doen, want ik ga niet veel uit. Ik ga alleen wandelen en shoppen in Leuven. WAT MOET IK NU DOEN?!Een wanhopig meisje

Tja, liefde laat zich niet dwingen… Je kunt ook té graag willen. Elke keer als jij tegen een jongen zegt dat je van hem houdt, weet hij (en zijn vrienden waarschijnlijk ook) dat je beschikbaar bent. En de meeste jongens houden nu eenmaal niet van meisjes die gemakkelijk te krijgen zijn. Je hoeft ook niet op pad om een jongen te vinden. Er lopen ook leuke jongens rond in het park, op het schoolplein en in de stad. Tip: wees wat selectiever als het er om gaat aan wie je je liefde verklaart. Kies één jongen uit en zorg er voor dat je zijn aandacht trekt. Niet door tegen hem te zeggen dat je verliefd op hem bent, maar door een beetje met hem te flirten. Kijk hem wat vaker aan, lach een paar keer lief, zorg er voor dat je bij hem in de buurt bent… Grote kans dat je dan meer succes hebt. Zo niet, dan kun je gemakkelijk een andere jongen uitzoeken. Er is immers niemand die weet dat jij een oogje op die jongen hebt gehad. Deze methode heeft misschien minder snél resultaat, maar op de lange duur maak je wel meer kans.