Twee maanden geleden heeft mijn vriend het uitgemaakt. Hij zei dat hij niets meer voor mij voelt en gewoon vrienden wil blijven. Maar ik ben nog steeds verliefd op hem. Hoe moet ik dan vrienden met hem blijven?

Hij wil best wel graag vrienden blijven, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Ik ben nog steeds heel verdrietig. Anoniempje

EΓ©n ding kun je wel zeggen van je ex: hij is eerlijk tegen je geweest. Het is niet leuk om te horen dat iemand niet meer verliefd op je is, maar hij heeft je in elk geval niet aan het lijntje gehouden. Dat jij nog steeds verliefd op hem bent, maakt het er voor jou niet makkelijker op. Dat is ook de reden waarom het voor jou moeilijk is om vriendschappelijk met hem om te gaan. Probeer een beetje afstand te nemen en zeg hem dat je het nu nog te moeilijk vindt hem veel te zien. Als hij Γ©cht okΓ© is, zal hij rekening houden met jouw gevoelens. Zoek ondertussen afleiding zodat je niet meer zoveel aan hem denkt. Dan wordt het verdriet vanzelf ook minder en kunnen jullie als vrienden verder.