Vroeger was ik vaak verliefd, nu nooit meer. Dat is toch raar? Ik weet ook niet wanneer ik iemand echt leuk vind. Er is nu bijvoorbeeld een jongen verliefd op mij en iedereen vraagt of ik ook op hem ben, maar ik weet niet meer wat ik voel.

Ze zeggen dat je, als je verliefd ben, vlinders in je buik voelt. Dat heb ik nog nooit bij een jongen gehad. Betekent dat dat ik nooit verliefd ben geweest?L (15)

Als je hevig verliefd ben, kun je inderdaad van die kriebels in je buik voelen als je naar hem kijkt of als hij je even aanraakt. Dat zijn de zogenaamde vlinders. Maar dat voelt lang niet iedereen. Ieder mens is verschillend. Toch weet je van jezelf wel of je verliefd bent of niet. Wil je heel graag bij hem in de buurt zijn, word je zenuwachtig als hij naar je kijkt en wil je alles over hem te weten komen? Dan ben je verliefd. In jouw geval is het heel goed mogelijk dat je vroeger vaker verliefd was maar dat je, nu je wat ouder bent, wat kritischer wordt. Je raakt niet meteen meer ondersteboven van de eerste de beste jongen die je tegenkomt. Heel normaal, hoor. Maak je niet te veel zorgen. Geniet van je vrijheid en ga niet wanhopig op die vlinders wachten. Voor je het weet, ben je weer een keer echt tot over je oren verliefd!