Ik ben 16 jaar en ik heb wel vriendjes gehad, maar ik ben nog nooit verliefd geweest. Dan had ik verkering met een jongen, maar eigenlijk vond ik er niet zoveel aan. Maar mijn vriendinnen worden wel vaak verliefd. Nou is mijn vraag: kun je dat gevoel ook zelf maken?

Dus ervoor zorgen dat je verliefd wordt wanneer je dat zelf wilt. Ik maak me ook een beetje zorgen dat ik te veeleisend ben op het gebied van jongens. Ik stel voor mezelf altijd hoge eisen en wil alles goed doen. Ik ben bang dat ik te kieskeurig zal zijn. Is dat misschien de reden waarom ik niet verliefd word? L

Ieder mens is anders. De een wordt heel snel, heel gemakkelijk en heel vaak verliefd, de ander krijgt niet zo snel vlinders in zijn buik. De een fladdert graag van de een naar de ander, de ander wil het liefst trouw zijn. Jij bent waarschijnlijk van het serieuze soort. Je wordt niet zomaar op commando verliefd. Het moet echt diep zitten. Het is alleen een kwestie van de juiste jongen tegenkomen. In jouw geval is het misschien wel slimmer om wat meer moeite te doen om een jongen beter te leren kennen. Soms moet liefde eerst een beetje groeien. Zeker als je, zoals jij, toch wel een beetje kieskeurig bent als het om jongens gaat. Wees vooral niet té kritisch. Niemand is volmaakt. Het gaat erom dat je iemand kunt vertrouwen en je op je gemak voelt bij hem. Dan vergeet je vanzelf die paar minpuntjes die hij vast en zeker ook heeft. En dan kom je er misschien achter dat je weliswaar niet stapelverliefd bent geweest, maar wel heel erg veel van hem houdt!