Er is al een tijdje wat met een jongen en mij. We zien elkaar regelmatig, we zoenen en gaan zelfs verder, maar officieel hebben we helemaal niks. Pas geleden hebben wij seks gehad, het was eigenlijk niet de bedoeling.

Ik bedoel, het gebeurde zomaar zonder dat ik het echt door had. Hij en ik hebben er geen spijt van, we vonden het heel erg lekker. En het was voor ons allebei de eerste keer. Alleen toen ik thuiskwam, bloedde ik best wel erg. De volgende dag was het over. Een paar weken daarna hadden we weer half seks. En ook toen bloedde ik weer best hevig. Ik ben nu echt bang dat er iets niet goed is. We hebben beide keren dat we seks hadden, geen condoom gebruikt en ja, ik weet, dat is stomstomstom. Maar ja, het is gebeurd. Ik heb twee weken na de eerste keer een zwangerschapstest gedaan. Gelukkig was ik niet zwanger. We hadden daarna ook een gesprek en toen zei hij opeens dat hij een ander meisje wel leuk vindt. Hier baal ik echt van! Ook al hebben we niks, het is toch iets speciaals dat wij hadden. Ik dacht dat hij dat ook vond. Blijkbaar dus niet. Nu weet ik echt niet hoe ik tegen hem moet doen. We zijn beiden christen, dus we mogen eigenlijk geen seks voor het huwelijk hebben. Maar ja, we hebben er beiden geen spijt van, dus ik vind het niet erg. Maar ik denk dat als onze ouders het weten, dat zij dat niet leuk vinden. Nog even mijn vragen op een rij.
1. Wat is er mis met mij waardoor ik zo bloed?
2. Is het erg als een christen seks heeft voor het huwelijk?
3. Wat moet ik nu doen met deze jongen?

Ik klink nu echt wanhopig… maar zo voel ik me eigenlijk ook wel, dus please help me!Β Een muts

Het weefselrandje voor de ingang van de vagina, dat ook wel het maagdenvlies wordt genoemd, is bij de een wat stugger dan bij de ander. Daardoor kan het gebeuren dat je ook de tweede keer als je seks hebt met een jongen, bloed verliest. Het is niet meteen iets om je zorgen over te maken. Waar je je wel zorgen over moet maken, is jouw toekomst met deze jongen. Je kunt wel zeggen dat jullie niets hebben, maar als je met elkaar naar bed gaat, is dat toch wel zo speciaal dat je ervan uit mag gaan dat jullie verkering hebben. Als hij dan zegt dat hij een ander meisje leuker vindt, dan is het logisch dat je je gebruikt voelt. Het is in ieder geval een reden om heel goed na te denken of je hiermee door wilt gaan. Je zult niet alleen zelf een keuze moeten maken, maar ook je β€˜vriendje’ moeten dwingen om te kiezen. Of jullie hebben verkering en hebben dus ook seks, of jullie hebben geen verkering en jullie doen dus ook niets. Het feit dat jullie christenen zijn speelt een rol als het gaat om jullie ouders en wat zij ervan zullen vinden. Maar zoals je zelf al zegt, je hebt geen spijt en de enige aan wie je echt verantwoording schuldig bent, ben jijzelf. Want jij beslist wat je wel en niet wilt en dus ook of je met deze jongen verdergaat of niet. En als je verdergaat: gebruik een condoom!