Ik las laatst een artikel in een tijdschrift voor een modellenbureau. Toen ik laatst met een vriendin aan het winkelen was in de buurt, waren we toch wel nieuwsgierig en gingen we even naar binnen.

Er kwam een man op ons af die vroeg of we geïnteresseerd waren in modellenwerk. Mijn vriendin twijfelde en deed het uiteindelijk niet. Maar mij leek het wel leuk werk en ik kreeg er ook nog geld voor. Dus de fotograaf vroeg of ik even mee wilde lopen om wat foto’s te maken. Toen we bij het kamertje kwamen, deed de man de deur achter zich dicht. We begonnen met foto’s maken en hij zei dat ik er erg aantrekkelijk uitzag. Na een paar foto’s vroeg hij of ik in bh en string wilde poseren. Ik twijfelde, maar deed het want de foto’s waren toch privé. Hij maakte nog wat foto’s, maar was nog niet helemaal tevreden. Hij ging achter me staan, tilde mijn borsten wat op en zei dat ik er zo veel mooier uitzag. Ook fluisterde hij in mijn oor dat ik aantrekkelijk was en ging met zijn hand in mijn string. Ik probeerde hem weg te duwen maar hij bleef me vasthouden. Ik gaf hem een elleboog en rende de deur uit. Ik durfde het niet aan mijn ouders te vertellen en ik vertrouw niemand meer nu. Wat moet ik doen? Petra

Dergelijke dingen gebeuren helaas heel erg vaak en dat zou tegelijkertijd ook een troost voor jou moeten zijn. Je bent niet de enige die dit overkomt. Er zijn heel veel foute mannen die zich voordoen als fotograaf alleen om meisjes op die manier te kunnen misbruiken. Er zijn jammer genoeg ook heel veel meisjes die daar intrappen. Schaam je niet voor wat jou is overkomen. Misschien was het naïef om hem te vertrouwen, maar jij hebt zeker niets verkeerd gedaan. Goed ook dat je bent weggerend. Het is verstandig om het alsnog tegen je ouders te zeggen en om aangifte te doen. Dergelijke types krijgen alleen maar opnieuw de kans omdat hun slachtoffers zich te veel schamen om naar de politie te gaan. Door aangifte te doen, kun jij ervoor zorgen dat andere meisjes niet het slachtoffer worden van deze viezerik. Onthoud: hij is fout, jij niet!