Mijn vriend is 15 en ik ben 14 jaar. We hebben al bijna vijf maanden verkering. Als het gaat om seks hebben we al best veel gedaan, maar we zijn nog niet all the way gegaan. Pas geleden zaten we op mijn kamer. Toen kwam hij ongeveer voor de helft met zijn piemel in mij.

Ik heb hem weggeduwd en hem duidelijk gemaakt dat ik er nog niet klaar voor ben. Maar mijn vraag is: ben ik nu ontmaagd? Anoniem

Deed het pijn toen het gebeurde? Heb je bloed verloren? Dat zijn de twee meest voorkomende signalen dat het weefselrandje aan het begin van je vagina, dat ook wel maagdenvlies wordt genoemd, gescheurd is. Maar je kunt je er maar beter niet te druk om maken, want veel meisjes merken niets van het scheuren van hun maagdenvlies. Vaak hebben een jongen en een meisje, en jij waarschijnlijk ook zo blijkt uit je brief, voor het naar bed gaan al veel met elkaar gespeeld waardoor het maagdenvlies genoeg opgerekt is. Het maagdenvlies kan ook scheuren als je jezelf bevredigt of bij een inwendig onderzoek. Aan je maagdenvlies is dus niet te zien of je maagd bent of niet. Het is dus uiteindelijk je eigen gevoel dat bepaalt of je nog maagd bent. Aangezien je hem duidelijk hebt gemaakt dat je nog niet zo ver wilt gaan, kun je nog heel goed zeggen dat je nog maagd bent. 

Lees ook: 15 vragen over de eerste keer