Ik ben heel erg in de war! Het gaat over mijn opa. Mijn opa en oma wonen vlak bij ons in de buurt, dus kan ik altijd langsgaan.

Erg gezellig, maar vandaag toen ik bij ze kwam, zag ik iets dat ik nooit had willen zien. Ik kwam even langs voor ik naar de tandarts ging. Ik kon zo naar binnen en liep naar de woonkamer waar mijn opa zat. Hij zat op de bank tv te kijken, dacht ik… In een fractie van een seconde keek ik op het tv-scherm, en zag er staan: 'Sms nu SLET naar…' En toen hoorde hij blijkbaar mij, want hij zette de tv direct uit! Hij keek mij aan en zei heel onschuldig: 'Hai, wat gezellig dat je langskomt'… Ik zei dat ik zo naar de tandarts ging, en rende direct weer naar buiten. Dit heeft mij vanaf dat moment heel erg in de war gebracht. Volgens mij doet mijn opa dit regelmatig. Toen ik klein was, ging ik weleens logeren bij opa en oma. En als ik niet kon slapen, ging ik altijd naar beneden voor een kusje. Altijd als ik de woonkamer inliep, drukte opa de tv snel uit… Mijn oma weet het niet, want zij gaat altijd van 1 tot 5 uur rusten. Dan kan hij doen wat hij wil… Misschien is dit wel heel onschuldig wat hij doet, maar het maakt mij verdrietig. Help mij, alsjeblieft! Ik durfde dit niet aan mijn moeder of zus te vertellen, willen jullie echt alsjeblieft reageren? A

Wát doet hij regelmatig? Stoute televisieprogramma's kijken, ondeugende sms'jes versturen? Of zet hij misschien gewoon de televisie uit omdat hij het gezellig vindt dat je bij hem op bezoek komt? Wat het ook is, maak je er geen zorgen over. Als hij in de uurtjes waarin je oma rust, dingen wil doen die hij leuk vindt, dan is dat zijn goed recht. Iedereen heeft wel dingen die privé zijn, jij waarschijnlijk ook, maar dat wil niet zeggen dat ze ook meteen fout zijn.