Ik ben bevriend met een jongen. Laatst spraken we af en toen begon hij me te zoenen. Ik vond het niet erg, het was zelfs wel lekker. De vonk is overgeslagen toen, want ik denk dat ik verliefd op hem ben.

Ik durf er alleen niet zo goed met mijn ouders over te praten. Ik ben niet zo'n prater als het over liefde en dat soort dingen gaat. Anoniem

Je hoeft niet alles met je ouders te bespreken. Sommige dingen, zoals een eerste verliefdheid, houd je liever voor jezelf. Die bespreek je bijvoorbeeld liever met  vriendinnen, of met GIRLZ 😉 Het hoort ook bij de puberteit dat je je eigen leven begint te leiden. Je gaat niet meer altijd met je ouders op stap, je hoeft dus ook niet alles met ze te bespreken. Zeker niet als het om zoiets gaat als een eerste zoen. Maar… als er dingen gebeuren waarbij je je niet goed voelt, waar je je zorgen om maakt of waar je bang voor bent, dan moet je wél meteen naar je ouders. Zij zijn de eersten die je kunnen helpen als het even niet goed gaat. Maar zolang alles goed gaat en jij gelukkig bent, mag je dat best voor jezelf houden. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Ongemakkelijke gesprekken