Gisteren ben ik voor de eerste keer met mijn vriendje naar bed geweest en het deed echt onwijs veel pijn, vooral in het voorste stukje van mijn vagina. Is dat normaal?

En is het normaal dat het dan de volgende dag nog steeds pijn doet? Ik heb nu nog steeds pijn als ik met mijn vinger in mijn vagina ga om te voelen wat er is en ook bij het plassen doet het een beetje pijn als ik mijn vagina afveeg. Kan het zijn dat er iets beschadigd is? Een bang meisje

Rond de ingang van je vagina zitten je bekkenbodemspieren. Door die spieren te ontspannen of juist aan te trekken, kun je je vagina wijder of nauwer maken. Als je voor het eerst seks hebt, zijn die bekkenbodemspieren nog heel strak. Logisch, want je hebt ze nog nooit gebruikt. Het is dan ook heel normaal dat het pijn doet als een jongen voor het eerst met zijn penis naar binnen gaat. En dat het een dag later nog steeds pijn doet, is ook niet vreemd. Je hebt gewoon last van spierpijn. Naarmate je vaker seks hebt, worden die spieren soepeler en zal het steeds minder pijn gaan doen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat er iets is beschadigd, want die kans is echt heel erg klein.