homoseksueel verliefd op jongen

Real life story: ‘Mijn vriend werd verliefd op een andere jongen’

Eva (17) had in het geheim een relatie met Arkesh. Zijn ouders mochten vanwege zijn geloof niets weten. Na twee jaar maakte hij het uit en vertelde hij dat hij homoseksueel is.

Metro

‘Ik zat in de metro naar school toen ik Arkesh voor het eerst zag. Vanaf dat moment vond ik hem gelijk leuk. Vooral zijn kledingstijl en zijn lach. Ook zijn lichtbruine huidskleur vond ik mooi. De weken erna nam ik bewust om dezelfde tijd de metro en stapte ik iedere keer dezelfde wagon in. Hij deed hetzelfde. Dan zaten we een half uur lang verlegen naar elkaar te lachen. Ik weet niet meer precies hoelang het duurde voordat hij eindelijk de moed had om tegen me te praten, maar voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid. We wisselden nummers uit en spraken af.

Ik was toen 14 en hij al 18. Hij stelde me voor aan zijn vrienden waartegen hij uit schaamte zei dat ik al 16 was, maar dat vond ik prima. Ik snapte het wel. Na onze eerste kus, buiten op een bruggetje, vroeg hij verkering aan me. Ik was zo blij en verliefd. Mijn eerste vriendje! Hij vertelde er wel gelijk bij dat het geheim moest blijven. Zijn ouders zijn moslim en die zouden nooit accepteren dat hij met een Nederlands meisje zou gaan. Ook dat vond ik prima. Mijn ouders zijn vanaf mijn geboorte gescheiden. Sindsdien woonde ik samen met mijn moeder en die werkte veel ’s avonds, dus als we samen wilden zijn, chillden we gewoon bij mij.’

Ontmaagd

‘Na een half jaar stiekem bij mij thuis afspreken, hadden we besproken dat het tijd werd voor mijn eerste keer. In de maanden ervoor hadden we wel al andere dingen uitgeprobeerd, maar ik durfde nog niet all the way te gaan. Hij had het al wel eerder gedaan zei hij, met zijn vorige vriendinnetje. Dat was trouwens ook een Nederlands meisje waar hij een geheime relatie mee had. Op de betreffende avond was hij superlief en geduldig. Het deed wel een beetje pijn, maar ik had al van vriendinnen gehoord dat dat normaal is. Verder vond ik het eigenlijk wel romantisch.

Vanaf dat moment deden we het bijna altijd als we alleen bij mij thuis waren. Maar Arkesh kwam ook regelmatig langs als mijn moeder thuis was. Dan keken we gewoon beneden in de woonkamer een film, want we mochten niet samen naar boven. Daar vond mijn moeder me te jong voor. Ze moest eens weten… Anyway, onze relatie ging heel goed. We deden leuke dingen, kregen dezelfde vrienden en hadden bijna nooit ruzie.’

Kleding lenen

‘Zoals ik al eerder zei, vond ik Arkesh zijn kledingstijl superleuk. Hij was heel creatief en uitgesproken. Opgegeven moment vroeg hij of hij een sjaal van me mocht lenen. Later ook wat sieraden, een riem en uiteindelijk zelfs een trui. Ik zocht daar niets achter. Het stond hem oprecht goed. Tot hij na twee jaar zei dat hij met me moest praten. Hij vertelde dat hij niet langer meer de schijn kon ophouden. In eerste instantie dacht ik dat hij doelde op zijn ouders. Die probeerden hem namelijk al een tijdje te koppelen aan verschillende vrouwen die ze geschikt voor hem vonden om mee te trouwen.

Ik had altijd al in mijn achterhoofd dat er een dag zou komen dat hij zou vertellen dat ze iemand voor hem hadden gevonden. Hoewel je je niet kunt voorstellen dat zoiets in Nederland gebeurt, is het nog heel normaal in zijn cultuur. We hadden er al vaker over gesproken en Arkesh zei dan dat hij in dat geval nog steeds stiekem met mij wilde zijn, ook al was hij getrouwd met iemand anders. Hij zou toch nooit van haar houden, zei hij.

Ik vond het lief, maar ik was wel realistisch genoeg om te bedenken dat ik pas 16 was en als het over zou gaan, ik vast nog wel verliefd zou worden op iemand anders. Hij vertelde toen alleen niet dat hij was uitgehuwelijkt, maar dat hij al een tijdje verliefd was op iemand anders. En daar was ik niet op voorbereid. Het deed pijn en ik moest gelijk huilen. Toen ik hem vroeg op wie, had ik nooit verwacht dat hij de naam van zijn beste vriend zou noemen!’

Homoseksueel

‘Ik was zo boos en op een of andere manier nog bozer dan dat ik zou zijn geweest als het een meisje was. Dat is ergens oneerlijk, want hij kon er ook niets aan doen, maar ik voelde me gewoon al die tijd voorgelogen. Wist hij dan echt niet al eerder dat hij op mannen viel? Ik had amper een paar minuten de tijd gehad om het te verwerken toen hij vroeg of ik de relatie als schijn wilde voortzetten. Hij wilde niet dat zijn vrienden erachter zouden komen. Ik kon mijn oren niet geloven. Eerst verberg je me voor je familie en daarna wil je me voor de nep houden zodat je vrienden niet weten dat je eigenlijk met een man samen bent?

Ik was woedend en begon hem uit te schelden voor vieze homo, hoewel ik dat natuurlijk nooit had mogen doen. Ik schreeuwde dat hij direct thuis mijn kleding die hij had geleend moest ophalen en terugbrengen en dat ik hem daarna nooit meer wilde zien. Vernederd voelde ik me. Uit boosheid vertelde ik dan ook tegen iedereen die vroeg waarom het uit was, dat hij homoseksueel was. Hij ontkende het en niemand geloofde me.

Onze vrienden keerden zich tegen mij en vonden het triest dat ik hem probeerde zwart te maken. Ze dachten dat ik er gewoon niet tegen kon dat hij me had gedumpt. Het was misschien ook niet echt netjes dat ik aan iedereen de echte reden vertelde, maar ik was zo boos en verdrietig. Toen ik het aan mijn moeder vertelde, zei ze dat ze het altijd al dacht. Ze zag het aan de manier waarop hij bij ons op de bank zat, hoe hij liep en spullen vasthield, zoals mijn tas die hij vaak voor me droeg. Ik neem het haar nog steeds kwalijk dat ze er nooit iets over tegen me heeft gezegd.’

Geen vertrouwen

‘Een paar maanden later kwam ik hem ironisch genoeg tegen in de metro. Hij keek me lief aan en ging naast me zitten. “Het spijt me dat ik tegen je heb gelogen en je pijn heb gedaan, dat is nooit mijn bedoeling geweest”, zei hij. Ik geloofde hem, maar ik kon hem nauwelijks aankijken. We zijn nu een jaar verder en ik zie nu wel in dat ik destijds anders had moeten handelen, maar door hem heb ik geen vertrouwen meer in jongens. Niet dat ik nu denk dat iedere jongen die ik tegenkom ook op mannen valt, maar vooral ook dat ze tegen me zullen liegen of verliefd zullen worden op iemand anders. Of het nou een andere jongen of een ander meisje is.

Ik merk wel dat ik extra oplettend ben naar hoe een jongen zich beweegt, kleed en praat. Achteraf gezien zie ik nu namelijk wel dat Arkesh veel vrouwelijke trekjes had. Ik wil echt voorkomen dat ik een tweede keer verliefd word op jongen die ook op jongens valt. Arkesh is er nog steeds niet openlijk vooruitgekomen dat hij homoseksueel is. Hij gaat nog wel met zijn beste vriend om, dus ik denk dat ze in het geheim door zijn gegaan. Eigenlijk heb ik het wel met hem te doen. Hij heeft weer een geheime relatie. Ik zou voor hem willen dat hij open gelukkig kan zijn met wie hij wil zijn.

Ik weet in ieder geval zeker dat ik nooit meer in het geheim iemands vriendin wil zijn. Dat heb ik wel echt van deze relatie geleerd. Dat ik trots mijn liefde wil kunnen tonen in het openbaar en dat mijn toekomstige vriend zich niet voor mij hoeft te schamen. Wat een gedoe was het allemaal als ik eraan terugdenk. Mijn vriendinnen maken er nog weleens grapjes over. Als ik dan vertel dat ik iemand leuk vind, zeggen ze: “Kijk maar uit, dadelijk maak je hem ook homo.” Ik lach dan wel, maar eigenlijk vind ik dat helemaal geen leuke grap. Hoewel ik weet dat het niet waar is en het niet door mij komt, is er toch een klein stemmetje in mijn achterhoofd die zegt: “OMG, dadelijk was je zo slecht in bed dat je hem gay hebt gemaakt.”

*de gebruikte namen zijn om privacyredenen aangepast

Wil je meer real life verhalen lezen? Koop dan nu de GIRLZ online of in de winkel.

Lees ook:

Tekst: Jamy Joy Sens, GIRLZ Winterboek 2019

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen?

Gerelateerde artikelen