Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb al tien maanden een heel lief vriendje. We hebben al getongd en zo en ik ben echt heel erg verliefd op hem. Maar we hebben ook heel vaak ruzie.

De reden daarvoor is dat hij veel met andere meisjes omgaat. Laatst had hij de hele avond zitten stoeien met een ander meisje (niks ernstigs, maar toch) en dat vond ik niet leuk. Wat moet ik doen zodat we niet zoveel ruzie hebben? Anoniem

Als je verliefd bent, wil je zoveel mogelijk bij hem zijn. Het liefst wil je ook aan de hele wereld laten weten dat hij van jou is. Maar hij is niet van jou: hij is in de eerste plaats van zichzelf. In een relatie is het heel belangrijk dat je elkaar genoeg vrijheid geeft. Natuurlijk is het leuk om veel bij elkaar te zijn en veel dingen samen te doen, maar jullie moeten ook tijd over houden voor jullie eigen dingen, jullie eigen vrienden en hobby’s. Je zult hem die vrijheid moeten geven. Laat hem de dingen doen die hij leuk vindt, laat hem stoeien met andere meisjes… Hij doet het in elk geval niet stiekem! Zolang hij van je houdt en dat ook regelmatig laat merken is er niets om jaloers op te zijn. Als je hem die vrijheid niet gunt, is de kans groot dat je hem kwijtraakt.