Ik heb al tien maanden een vriend, maar de laatste tijd gaat het heel slecht tussen ons. Het ene moment zijn we dolgelukkig met elkaar en het andere moment hebben we ruzie.

Ik wou dat dit stopte. We hebben elkaar beloofd dat we minder zouden ruziΓ«n en er alles aan zouden doen om het te laten stoppen, maar we zijn nu een maand verder en hebben nog vaak ruzie. Kunnen jullie ons helpen?Y

Waarover hebben jullie ruzie? Over alledaagse dingen of over zaken die je Γ©cht niet leuk vindt van elkaar? Als het gaat om kleine irritaties, kun je daar afspraken over maken. Bijvoorbeeld over het aantal keren dat hij gaat stappen met zijn vrienden of hoe vaak jullie elkaar zien. Maar als jullie je voortdurend aan elkaar ergeren, kan het zijn dat de liefde voorbij is. Dat gebeurt soms. In de eerste maanden zijn jullie zo verliefd dat alles leuk lijkt. Jij vindt het leuk om dingen te doen die hij graag doet en omgekeerd. Als die roze wolk wegtrekt en jullie weer β€˜gewoon’ gaan doen, kan opeens blijken dat jullie helemaal niet zo goed bij elkaar passen. Dan vind je het opeens niet meer leuk om naast het voetbalveld te gaan staan kleumen of elke avond naar knokfilms op tv te kijken. En omgekeerd ergert hij zich misschien aan jouw gebabbel of de series die jij niet wilt missen. Dan komt er een moment waarop jullie moeten toegeven dat het niet werkt samen. Probeer dus eerst samen duidelijke afspraken te maken over dingen waaraan jullie je ergeren. Werkt dat niet, dan zit er niets anders op dan ermee te stoppen. Jullie hebben dan in elk geval tien mooie maanden samen gehad waar je met plezier aan terug kunt denken.