Allereerst wil ik graag zeggen, dat ik jullie blad super vind! Ik heb een paar dingen waar ik over in zit, maar laat ik maar beginnen met één ding. Ik heb nog nooit seks gehad, maar ik vraag me altijd af: hoe het kan dat niemand zich ervoor schaamt?

Ik denk altijd dat ik nooit bloot met een jongen zou kunnen zijn, omdat ik me daar eigenlijk best wel voor schaam? Is dat normaal? Onzekertje

Dat is het mooie van verliefd zijn: op het moment dat je echt het gevoel hebt dat je met deze jongen zo ver wilt gaan, heb je geen last meer van dat schaamtegevoel. Bij seks draait het om vertrouwen. Als je echt van iemand houdt en iemand zoveel vertrouwt dat je je kleren uit durft te trekken, dan hoef je ook niet meer na te denken over hoe je lichaam eruitziet. Bovendien gaat er – als het goed is – altijd ook wel een tijd overheen voordat jullie zo ver zijn dat jullie echt seks hebben. In die tijd leer je elkaar geestelijk en lichamelijk beter kennen. Stapje voor stapje… Nu kun je je daar niets bij voorstellen, maar tegen de tijd dat het zo ver is, is het allemaal heel vanzelfsprekend.