Een jaar geleden had ik voor het eerst mezelf bevredigd. Het gevoel was echt heerlijk, maar na het masturberen tijdje voelde ik me al snel schuldig en ik zei altijd tegen mezelf dat ik fout bezig was.

Ik ben er mee gestopt, maar nu wil ik mezelf weer bevredigen, maar ik ben bang dat ik me weer schuldig ga voelen. Wat moet ik nu doen?

En dan heb ik nog een vraagje: soms krijg ik in een droom een orgasme, is dit normaal? En natuurlijk voel ik me daarover ook weer schuldig. Kunnen jullie mij goede raad geven, alsjeblieft? Anoniempje

Waarom voel je je schuldig? (Bijna) iedereen bevredigt zichzelf, ook je moeder, je vriendinnen, je tante. Het is iets van jezelf, je hoeft je nergens voor te schamen en er is geen enkele reden om je schuldig te voelen. Het gaat om jouw lijf en daarmee mag jij doen wat je wilt. Over die dromen hoef je je al helemaal niet schuldig te voelen. Daar kun je niets aan doen. Ze worden wel minder als je vaker masturbeert. Stop dus met dat schuldgevoel en geniet gewoon van dat lekkere gevoel. 

Beeld: 123RF

Lees ook: