Eerst even dit: jullie geven geweldig advies aan iedereen die hulp nodig heeft! Maar ik heb een vraagje. Ik weet niet wat ik moet doen. M’n vriendje heeft aan m’n borsten gezeten. Dat wilde ik eigenlijk niet en nou heb ik een ongelofelijk schuldgevoel!

Ik liet het eigenlijk alleen maar toe omdat hij 4 jaar ouder is dan ik en ook wel meer wil. Op het moment dat het gebeurde vond ik het niet zo heel erg en hij wil me wel tijd geven, maar hij weet niet hoe lang ie het volhoudt… Op zich vind ik het wel begrijpelijk, maar ik voel me wel een beetje rot. Want stel dat ie het na een maand al niet meer volhoudt… Ik ben nog maar dertien, dus weet niet wanneer ik er klaar voor ben…Anonieme Boogschutter van 13

Jongens kunnen soms zo drammen. En dan geef je als meisje soms te snel toe. Alleen maar omdat je bang bent dat hij het anders uitmaakt. Vervolgens zit jij met een rotgevoel doordat je iets hebt gedaan wat je eigenlijk niet wilde. Niet doen dus. Hij kan nog zo graag willen, als jij dat niet wil heeft hij pech gehad. Anders blijf jij met het rotgevoel zitten. Kan hij het niet langer dan een maand volhouden? Pech voor hem! Als hij echt om je geeft, dan heeft ie geduld. Zo niet, dan gaat het hem om de seks en niet om jou. En met zo’n jongen wil je toch zeker helemaal geen verkering?!