anale seks aseksueel- anorgasmie

Seks ABC: Anorgasmie

Wil jij alles weten over liefde en seks? Houd de website dan goed in de gaten, want elke zondag posten we een letter met een feitje op het gebied van seks. Deze week is het de beurt aan de letter A van anorgasmie!

Anorgasmie

Anorgasmie betekent dat iemand niet kan klaarkomen tijdens seks of bij zelfbevrediging. Het is niet ongewoon dat dit gebeurt, vooral als je nog niet veel ervaring hebt op seksueel gebied. Anorgasmie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Bij girls duurt het vaak ook langer voordat ze klaarkomen. 

Als jij hier ook last van hebt, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten: Bedenk waar je opgewonden van wordt. Leer je body kennen en ontdek wat je fijn vindt! Geef niet te snel op. Het kan soms lijken dat het opgewonden gevoel niet meer toe neemt, maar als je doorgaat met bijvoorbeeld vingeren of het stimuleren van je clitoris, zul je zien dat je uiteindelijk toch een orgasme krijgt. Self love is heel belangrijk, want zo kun jij, als je een boy- of girlfriend krijgt, makkelijker aangeven wat je fijn vindt. No shame, babe. Zoek een rustig plekje waar jij niet gestoord kunt worden en geniet van je body. 

Kende jij de betekenis van dit woord al?

Check ook deze Seks ABC’s: 

Vormgeving: Anika Verstraete / Bron: Sense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen