dildo druiper double dutch doggy style deep throat doorbraakbloeding

Seks ABC: Druiper

Wil jij alles weten over liefde en seks? Hou de website dan goed in de gaten, want elke zondag posten we een letter met een feitje op het gebied van seks. Deze week is het de beurt aan de letter D van Druiper!

Druiper

Een druiper is een soa – dus een ziekte die je kunt krijgen van onveilige seks –  en is de bijnaam van de soa gonorroe, omdat de gonorroe-bacterie voor veel afscheiding uit de urinebuis of vagina kan zorgen. De klachten van meisjes als ze gonorroe hebben zijn: een branderig gevoel bij het plassen, pijn in de onderbuik, afscheiding en tussentijds bloedverlies. Jongens krijgen een branderig gevoel bij het plassen, geelgroene afscheiding uit de urinebuis of pijn in de balzak. Je kunt de soa krijgen door onveilige seks, dus als je sekst zonder condoom. Ook met pijpen en beffen heb je het risico gonorroe te krijgen.

Genezing

Het is mogelijk gonorroe te hebben zonder dat je klachten hebt. Als je erachter wil komen of je de soa hebt, kun je een afspraak maken bij de GGD of je dokter. Bij de GGD kun je anoniem blijven en zullen je ouders er niet achterkomen. Het is belangrijk dat je er op tijd bij bent, want een infectie kan zelfs leiden tot vruchtbaarheidsproblemen! Gelukkig is gonorroe goed te genezen als je snel bij bent.

Vormgeving: Anika Verstraete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen