Wil jij alles weten over liefde en seks? Houd de website dan goed in de gaten, want elke zondag posten we een letter met een feitje op het gebied van seks. Deze week is het de beurt aan de letter F van Fiom!

Fiom

Ben je een meisje en ben je onbedoeld zwanger geworden? Dan kun je bij de instelling Fiom terecht voor informatie. Ze kunnen helpen bij het maken van een keuze als je bijvoorbeeld twijfelt over een abortus of als je je baby wil afstaan.

Het is ook belangrijk om te weten hoe je een onbedoelde zwangerschap kunt voorkomen. Gebruik altijd een anticonceptiemiddel, zoals de anticonceptiepil, de spiraal of een condoom. Het is sowieso belangrijk om een condoom te gebruiken, óók als je de anticonceptiepil slikt of een spiraal hebt. Een condoom zorgt er namelijk voor dat je beschermd bent tegen soa’s.

Ben je onbedoeld zwanger? Vertel het aan iemand die je kunt vertrouwen! Dat is beter dan dat je er mee rond blijft lopen. Heb je niemand die je in vertrouwen kunt nemen? Doe je verhaal dan bij de huisarts of een andere instelling, zoals Fiom.

Lees ook:

Vormgeving: Anika Verstraete