Implanon intersekse impotent inwendig onderzoek Incubatietijd incest

Seks ABC: Incubatietijd

Wil jij alles weten over liefde en seks? Houd de website dan goed in de gaten, want elke zondag posten we een letter met een feitje op het gebied van seks. Deze week is het de beurt aan de letter I van incubatietijd.

Incubatietijd

Incubatietijd is de tijd tussen het oplopen van een soa en het moment dat je de eerste klachten krijgt. Bij chlamydia zit er bijvoorbeeld meestal 1 tot 3 weken tussen het oplopen van deze bacterie. Na deze periode kun je klachten krijgen zoals een branderig gevoel bij het plassen en afscheiding. De tijd en klachten verschillen per persoon en het hangt er ook vanaf of je een boy of een girl bent. Denk jij dat je een soa hebt? Schaam je niet en neem eventjes contact op met je eigen huisarts of de GGD! 

Let op: heb jij geen klachten, maar denk je dat je misschien wel een soa hebt opgelopen? Bij veel soa’s kun je pas drie weken na een mogelijke besmetting getest worden voor een betrouwbare uitslag. Als je wel klachten hebt, kun je natuurlijk altijd eerder aan de bel trekken. Bespreek dit bij twijfel altijd met je huisarts of de GGD!

Lees ook:

Vormgeving: Anika Verstraete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen