seks klaarkomen knaap

Seks ABC: Klaarkomen

Wil jij alles weten over liefde en seks? Hou de website dan goed in de gaten, want elke zondag posten we een nieuwe letter met een feitje op het gebied van seks. Yes! Deze week: klaarkomen.

Klaarkomen

Vandaag bespreken we de K van klaarkomen. Als je bij de seks of bij het masturberen een orgasme bereikt, heet dat klaarkomen. De spieren van je bekkenbodem trekken zich samen en dat geeft een superfijn en ontladend gevoel in de schaamstreek. Sommige girls voelen dit zelfs door hun hele lichaam!

Om klaar te komen, kun je gevoelige plekjes aanraken waar je opgewonden van raakt. De bekendste plekjes zijn natuurlijk de clitoris en vagina, maar ook je nek en je boobies vallen hieronder! De clitoris kun je stimuleren door er met je vinger overheen te wrijven. Experimenteer en kom erachter wat jij fijn vindt; hard, zacht, snel of langzaam, opbouwen of in een vast tempo, etc. Je kunt ook cirkelende bewegingen maken langs de wand van de vagina, om extra opgewonden te raken. Naast je vingers kun je ook gebruikmaken van de waterstraal van de douchekop of een vibrator of ander seksspeeltje.

Samen seks

Je kunt ook klaarkomen als iemand anders je vingert of beft. Bij beffen likt een boy/girl jouw clitoris, wat een fijn gevoel geeft. Sommige girls kunnen ook klaarkomen van penetratie, maar dit lukt niet bij iedereen. Door te masturberen leer je waar jij opgewonden van wordt, hierdoor wordt het tijdens de seks ook makkelijker om klaar te komen.

How about boys?

Boys kunnen uiteraard ook klaarkomen. Zij kunnen een orgasme bereiken door zichzelf af te trekken, maar ook wanener ze gepijpt worden of door penetratie. Als een boy is klaargekomen, komt er sperma uit zijn eikel.

Vormgeving: Anika Verstraete 

Lees meer: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist jij al hoe klaarkomen werkt?

Gerelateerde artikelen