vibrator vaginisme voor het zingen de kerk uit

Seks ABC: V

Wil jij alles weten over liefde en seks? Kijk dan elke zondag op de website, want dan posten we een nieuwe letter met een feitje op het gebied van seks. Yes, deze week is de V alweer aan de beurt!

Jullie zijn net lekker bezig en je bae is op zijn hoogtepunt. Maar nu jullie kunnen niet verder door plotselinge pijn rond je vagina. Alles verkrampt, je hebt een vaginistische reactie.

Verkrampen van de vagina 

Er is sprake van een vaginistische reactie, als de spieren van een meisje zich onwilkeurig aanspannen. Wanneer dit gebeurt kan er niets in je vagina komen: geen vinger, geen tampon en zeker niet de penis van je boyfriend. Dit is natuurlijk heel vervelend. Maar geen zorgen, meestal gebeurt dit alleen maar bij je eerste keer. Als het wel vaker voorkomt, dan heb je last van vaginisme en ervaar je die spanning altijd.

Seksuoloog

Je kunt bij een seksuoloog terecht als je last hebt van vaginisme. Je kunt er met hem/haar overpraten en oefeningen doen om de pijn te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Mocht je niet met een seksuoloog willen praten, dan is je huisarts ook een optie. No worries, het komt goed!

Tip: Neem de tijd voor elkaar en geniet van het voorspel. Zorg ervoor dat je je fijn voelt en ontspannen bent. Doe niets wat je niet wil! Ervaar je pijn? Vraag je boyfriend dan direct om te stoppen.

Vormgeving: Anika Verstraete

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kende je dit woord al?

Gerelateerde artikelen