Ik ben een meid van 16 jaar en ik zit met iets waar ik graag advies over zou willen krijgen. Ik ben heel erg verliefd op een jongen.

We spreken vaak met elkaar af en dan gaan we steeds met elkaar naar bed. We hebben het er dan wel over dat het vreemd is dat we niks hebben, maar toch vrijen we met elkaar. Hij vraagt vaak of ik gek ben op hem en dan zeg ik gewoon eerlijk ja, maar als ik aan hem vraag hoe het zit tussen ons, geeft hij er geen antwoord op. Ik heb al zo vaak met hem gepraat, ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen. AnOniEm

Seks en liefde zijn toch wel dingen die heel erg bij elkaar horen. Het is daarom een beetje vreemd dat hij wel aan jou vraagt of je gek op hem bent, maar daar zelf niks over wil zeggen. En hoe zit het eigenlijk met andere dingen, zoals trouw? Mogen jullie met een ander zoenen of vrijen? Als jullie van elkaar verwachten dat jullie niet met een ander zoenen of vrijen, is er wel degelijk sprake van een relatie. Zo te lezen heb je behoorlijk wat gemengde gevoelens bij deze situatie. Misschien moet je hem er toch eens mee confronteren. Vraag hem nog eens wat hij voor je voelt en laat hem duidelijk merken dat je nu Γ©cht een antwoord van hem verwacht. Wil hij geen antwoord geven, dan zou het kunnen zijn dat hij je gebruikt voor de seks. En dat is natuurlijk iets dat je nΓ­et wilt! Het kan ook zijn dat hij het moeilijk vindt om hardop te zeggen dat hij van je houdt. Maar ook dat kan hij natuurlijk gewoon zeggen.