Ik heb een paar vraagjes, want ik weet echt niet meer wat ik moet doen. 1. Ik ben helemaal smoor op een jongen van paardrijden. Hij weet dat, want ik heb hem dat verteld.

Maar hij heeft al een hele tijd wat met een ander meisje. Wat moet ik nou doen? 2. Hij flirt met iedereen en dat deed hij eerst ook met mij, maar sinds ik het hem heb verteld doet hij heel erg afstandelijk tegen mij. Kan ik er iets aan doen dat hij zo doet? Voordat ik het had gezegd deed hij heel anders… 3. Mijn beste vriendin heeft me verteld dat iemand uit de klas ook op hem was. Dat wil ik hem eigenlijk graag vertellen, maar ik heb mijn vriendin beloofd het niet door te vertellen. Wat kan ik het beste doen? 4. Ik zie die jongen waar ik smoor op ben maar één keer per week. Als ik hem niet zie, mis ik hem een beetje. Is dit normaal en kan ik er iets aan doen? M uit M

1 en 2: Prima dat je smoor bent op die jongen, maar hij heeft al een vriendin. Hij heeft dus een goede reden om niet verliefd op jou te zijn. Dat ie nu wat afstandelijker doet tegen jou, is dan ook heel logisch. Hij wil je niet kwetsen. Als hij met jou zou blijven flirten, zou hij je misschien valse hoop geven dat het toch nog iets kan worden. Eigenlijk is het dus heel aardig van hem dat hij wat meer afstand bewaart. 3. Waarom zou je hem vertellen dat een ander meisje ook verliefd op hem is? Ten eerste heb je aan je vriendin beloofd het niet verder te vertellen, ten tweede: wat schiet hij daarmee op? Misschien voelt hij zich gevleid dat er nog iemand verliefd op hem is, maar hij hééft al een vriendin! Trouwens, jullie relatie wordt echt niet beter als jij een geheim verklapt… 4. Logisch dat je hem een beetje mist als je hem niet ziet. Je bent verliefd op hem. Als je hem uit je hoofd zet, wordt dat missen ook vanzelf minder. En dat is het beste wat je kunt doen, want de kans dat het iets wordt tussen jullie is héél erg klein!