Ik ben nogal snel verliefd op iemand. Niet als iemand wat tegen me zegt of gewoon aardig doet. Maar op sommige jongens word ik gelijk al helemaal verliefd als ik ze zie.

Ik ben tot twee maanden geleden bijna een heel jaar verliefd op een jongen geweest. Het is niks geworden. Maar nu vind ik weer een andere jongen leuk. Eigenlijk niet één, maar meerdere. Wat moet ik daaraan doen? Ik probeer altijd (bij elke jongen) om contact met hem te krijgen. En dat lukt altijd ook wel! En sommigen zijn goede vrienden van me geworden. Maar ik heb niet veel vriendjes gehad en wil eigenlijk ook wel eens een relatie met een jongen die ik echt leuk vind. De jongens die mij leuk vinden zijn vaak niet mijn type of ik vind ze niet leuk! Ik heb nu een leuke jongen leren kennen in een disco. Over twee weken gaat hij weer naar de disco en ik ook. Hoe kan ik het beste contact met hem maken?! Ik wil zo graag een relatie met hem. Ik heb er gewoon alles voor over. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij mij ook leuk gaat vinden?
Verliefde Ik

Om te beginnen moet je er nooit ‘alles voor over’ hebben om een jongen aan de haak te slaan. Dan doe je dingen waar je later spijt van krijgt. Trouwens, je ként hem niet eens goed. Misschien is hij wel helemaal niet zo leuk als hij lijkt. Dat wil niet zeggen dat je niet je best kunt doen om hem te versieren. Natuurlijk zorg je ervoor dat je er op je mooist uitziet als je naar de disco gaat. Als je hem dan ziet, probeer dan regelmatig oogcontact met hem te maken. Kijkt hij terug? Dan is hij geïnteresseerd. Kijkt hij niet terug? Dan wordt de kans al veel kleiner. Je hoeft dan nog niet op te geven. Je kunt altijd nog op een andere manier met hem aan de praat proberen te komen. De beste manier is nog altijd de meest directe. Dat vereist wel wat moed, maar je weet dan meteen waar je aan toe bent. Stap op hem af en vraag of hij iets wil drinken of zin heeft om te dansen. Zijn antwoord vertelt je onmiddellijk of hij wel of niet wil… ‘Gelukkig’ heb je nog genoeg andere potentiële vriendjes achter de hand. Je bent immers snel verliefd op een jongen. Als je daar een goed gevoel bij hebt, is daar niks mis mee. Maar als je dat niet prettig vindt, dan zou je eens kunnen proberen om wat kritischer naar die jongens te kijken. Als je hem wat beter bekijkt, is die verliefdheid misschien sneller voorbij en hoef je niet maanden verdrietig te zijn omdat een jongen jou niet ziet staan!

Lees ook: Ben jij snel verliefd?