Stoer rokend hangt hij onder schooltijd op straat. Iedereen zit gewoon in de les, maar voor hem gelden zulk soort regels niet. En juist dat maakt hem zo aantrekkelijk toch? Yep, bad boys zijn vaak heel interessant. Ze doen dingen die anderen niet durven en als je met hem bent, weet je dat er altijd iets spannends op de loer ligt. Toch kun je maar beter niet daten met de volgende types…

Foute boy 1: hij gaat vreemd
Terwijl jij stiekem fantaseerde over jullie grote bruiloft, bleek hij met zijn gedachten al een tijdje ergens anders te zitten. Nu is het uitgekomen dat hij vreemd is gegaan en dat heeft natuurlijk je hart gebroken. Hoe kon-ie?

Waarom doet hij het toch? Tja, wie weet zat hij op het moment van de gebeurtenis even niet lekker in zijn vel en ja, misschien had hij een drankje te veel op, maar het maakt niet uit. Vreemdgaan is not done en dat zal hij moeten leren. Hij kan niet overal mee weg komen!

What to do? Run while you can girl! Waarom denk je er überhaupt nog over na of je bij hem moet blijven of niet? Deze jongen heeft duidelijk geen respect voor jou, want anders had hij nooit geflikflooid met die andere girl! Een goede relatie kan alleen bestaan op basis van vertrouwen en als dat er om wat voor reden dan ook (dit is toch wel de ergste reden die je kunt hebben) niet meer is, is hij je liefde niet meer waard. Lozen dus!

Lees ook: De 5 grootste seksonzekerheden van boys

Foute boy 2: hij heeft grijpgrage handjes
Tijdens het shoppen wijs je hem op een supergave broek. Een dag later heeft je lover een cadeau voor je: de broek die je zo graag wilde hebben! Verrast vraag je hoe hij dat nou voor elkaar heeft gekregen en tot je verbazing antwoordt hij doodleuk: 'Gewoon, gestolen…' Say what?!

Waarom doet hij het toch? Soms heb je mensen die het leuk vinden om te stelen. Kleptomanen worden ze ook wel genoemd. Of en in hoeverre jouw boy dit ook is, is de vraag. 

What to do? Oei, dit is een lastig geval. Hij bedoelde het waarschijnlijk lief, maar het is strafbaar en als jij die broek aanneemt, ben je net zo goed verantwoordelijk voor die diefstal. Accepteer het cadeau dus niet en leg direct uit waarom het niet kan. Ziet hij in dat hij verkeerd bezig is? Mooi, misschien kun je hem nog een kans geven. Heeft-ie geen idee waar je het over hebt? Blijf dan om verdere problemen te voorkomen zo ver mogelijk uit zijn buurt, want uit de nonchalante manier waarop hij over zijn jatwerk praat, kun je opmaken dat hij niet van plan is om er in de toekomst mee te stoppen. Straks is het namelijk geen broek meer die hij stiekem meeneemt, maar zijn het mooie, dure spullen van jou! 

Foute boy 3: hij liegt
Het had de leukste avond van jullie prille relatie moeten worden; afgelopen weekend toen jij voor het eerst alleen thuis was. Tot je een appje van hem kreeg. Zijn moeder was van de trap gevallen en hij moest de hele avond met haar naar het ziekenhuis. Hè, wat vervelend. Als het waar was geweest dan, want diezelfde avond spotte je BFF je schoonmoeder to be in de supermarkt. Rara, hoe kan dat? 

Waarom doet hij het toch? Liegen kan soms een gewoonte worden. Het gaat vanzelf en voordat ze het weten, raken ze verstrikt in het web van hun eigen leugens. Zoals het er naar uitziet, heeft jouw boy hier ook last van. Misschien vindt hij het lastig om eerlijk te zeggen wat hij denkt, zoals dat hij liever die avond met zijn vrienden naar de bios wilde gaan, en begint hij daarom met liegen. Maar het kan ook zo zijn dat hij altijd leugens vertelt, gewoon omdat hij dat zo gewend is en daar alles mee voor elkaar krijgt. 

What to do? Oké, we vallen maar direct met de deur in huis: jij bent in de maling genomen. Het kan niet anders, want stel je maar eens voor dat zijn moeder inderdaad die noodlottige val had gemaakt en dat hij echt mee moest naar de Eerste Hulp. Hoe kon ze dan die avond alweer vrolijk boodschappen doen? En waarom belde hij niet gelijk toen hij blijkbaar vroeg op de avond al klaar was? Hmm, hier zit een luchtje aan… Confronteer hem dus met deze vragen. Kijk hoe hij reageert. Heeft hij een goede logische uitleg (wat dan ook mag zijn)? Prima, dan krijgt hij nog een kans. Plakt hij er overduidelijk weer een paar leugens aan vast? Dan is het heel simpel: wegwezen met die gast!

Foute boy 4: hij is verslaafd
Sigaretten, drank, drugs of zelfs games, het zijn de meest voorkomende verslavingen onder jongeren. En sinds hij begonnen is met roken en blowen, betrap je hem steeds vaker met een sigaret of joint in zijn hand. Nadat jij nog niet zo lang geleden je bezorgdheid had uitgesproken, beloofde hij te stoppen, maar op een of andere manier ruik je nog steeds een verdachte lucht om hem heen. 

Waarom doet hij het toch? Waarschijnlijk wilde hij het gewoon eens proberen of rookte hij een sigaret om erbij te horen. Sindsdien kan hij alleen  ontspannen als hij rookt en nu is-ie dus verslaafd. 

What to do? Het is heel begrijpelijk dat je kwaad bent, want je lover heeft zich niet aan zijn belofte gehouden. Zeg hem eerlijk dat je weet dat hij niet gestopt is en vertel hem waarom je je zorgen maakt. Ziet hij de gevaren niet in of stelt hij zich heel koppig op? Bedenk dan of je met zijn verslaving kunt leven, want er is een grote kans dat hij niet zal veranderen.

Lees ook: 20 do's and don'ts tijdens het flirten