Jij en je boyfriend zijn superhappy met elkaar. Jullie hebben al een paar maandjes verkering en alles gaat perfect. Er is dan ook niets leuker dan samen de feestdagen doorbrengen. Maar dat betekent dat jij dit jaar waarschijnlijk ook kerst voor het eerst bij hem thuis viert. Best spannend toch? Wij geven tips!

Wees jezelf
Zijn ouders kennen je waarschijnlijk al en dat scheelt al heel veel. Het allerbelangrijkste is dan ook om gewoon jezelf te zijn. Ook al is het eng om misschien nog meer familie te ontmoeten, door gewoon jezelf te zijn komt dit allemaal goed. Je bent een superleuke meid, dus laat dat zien!

Respecteren
Is je schoonfamilie gelovig? Dan is het heel belangrijk om dit geloof te respecteren. Het is niet erg als jij niet gelovig bent, maar onthoud dat zij waarschijnlijk veel waarde aan hun geloof hechten, vooral met kerst!

Complimenten
Grote kans dat je schoonmoeder het hele huis flink heeft versierd en alles mooi heeft gemaakt. Geef haar complimentjes over hoe mooi alles eruitziet. Dit zal ze zeker waarderen!

Helpen
Gaan jullie gezellig met z’n allen dineren? Vraag of je een handje kunt helpen met opdienen of afwassen. Zo laat je zien hoe behulpzaam je bent.

Cadeautjes
Natuurlijk wil je graag indruk maken op je schoonfamilie, maar overdrijf niet. Je kunt gerust cadeautjes geven, maar houd het wel klein. Een bloemetje of een cadeaubon van een klein bedrag is meer dan genoeg. Als je grote en dure cadeaus geeft, zullen ze zich waarschijnlijk erg ongemakkelijk voelen.

Genieten
Kerst is een supergezellige tijd, vergeet dan ook niet om te genieten! Grote kans dat het heel gezellig is bij je schoonfamilie en dat je er met een goed gevoel op terugkijkt. Dus wees niet al te zenuwachtig en maak er wat leuks van!
Β