Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb een heel groot probleem. Toen ik dit jaar op vakantie was, had ik echt een superleuke vriendengroep.

We dronken altijd gezellig wat en ‘s avonds zaten we tot diep in de nacht bij de pier. Toen er een cocktailparty was, had ik veel te veel op en was ik dus helemaal van de kaart. Tot mijn grote spijt heb ik met een 22-jarige jongen gezoend die ook bij de vriendengroep hoorde. Nu blijft hij me op MSN lastig vallen en hij wil dat ik langskom omdat hij een tweepersoonsbed heeft enzo. Ik heb hem al gezegd dat ik niks van hem hoef, alleen hij vat het op als een grapje. Maar nu vind ik het gewoon eng worden! Ook was er een andere jongen van 19 en die had ik gekrabbeld dat de vakantie leuk was enzo. Alleen nu heb ik zijn vriendin achter me aan! Ze is boos op mij en wil me opzoeken omdat ik haar vriend probeerde te zoenen, maar dat is helemaal niet waar! Hij probeerde mij juist te zoenen. Toen heb ik gezegd dat hij het niet moest doen omdat hij een vriendin had. Hoe graag ik het ook wilde want ik vond ‘t echt een leuke jongen! Ik ben nu dus echt bang dat die vriendin me komt opzoeken en die 22-jarige jongen ook om dingen met me te doen. En ik weet echt niet wat ik moet doen! Kunnen jullie me alsjeblieft helpen!? Bang meisje

Hoe leuk de vakantie misschien ook was, soms is het beter om zo’n periode voorgoed af te sluiten en achter je te laten. Nu heb je nog goede herinneringen aan deze vakantie, maar als dit zo verder gaat, wordt die hele vakantie een grote nachtmerrie. Hoe moeilijk het misschien ook mag zijn, reageer gewoon niet meer op de mailtjes of berichten van alle vakantievrienden. Doe alsof je niet meer bestaat, dan is de kans dat ze jou verder ‘vergeten’ het grootst. Tip voor de volgende vakantie: geef ook aan vakantievrienden nooit je adres of telefoonnummer. Het is ook geen verkeerd idee om speciaal voor de mensen die je tijdens de vakantie ontmoet een apart e-mailadres aan te maken. Als iemand later toch een heel goede vriend blijkt te zijn geworden, kun je hem/haar altijd nog je echte adres geven.