Jullie gaan nu al een tijdje met elkaar om en hebben al veel dates gehad. Maar hoe moet het nu verder? Wil je hem als jouw vriendje en zo ja, hoe moet je dit dan aan hem vragen? Check hier het stappenplan!

Stap 1: doe rustig aan
Vraag niet al meteen na twee weken of hij je boyfriend wilt zijn. Doe langzaam aan! Des te langer je de vraag uitstelt, des te beter je weet wat je écht van hem vindt. Je wilt straks toch niet opgescheept zitten met een boy die je eigenlijk toch niets vindt?

Stap 2: denk na over wat je wilt
Voor je hem vraagt of hij je vriendje wil zijn, moet je hier goed over nadenken. Ten eerste: wil je een serieuze relatie? En daarnaast: wil je hem als jouw vriendje? Weet je het écht zeker?

Stap 3: probeer hem uit te horen
Als je het rustig aan doet, heb je ook langer de tijd om uit te vinden wat hij er van vindt. Praat hij vaak over het feit dat hij zo blij is dat hij single is? Of vertelt hij je over zijn avonturen met een andere girl? Dan is hij waarschijnlijk nog niet klaar voor een relatie… Maar als hij je veel aandacht geeft en probeert indruk op je te maken waarschijnlijk wel!

Stap 4: vind het juiste moment
Goede timing is heel erg belangrijk als je wilt weten of jullie een stelletje zijn. Vraag het niet wanneer jullie aan het whatsappen zijn, maar altijd in real life. Doe het ook niet met je ouders of vrienden erbij, daardoor vertelt hij door de druk misschien niet de waarheid.

Stap 5: praat!
Ga met hem zitten en vertel hem duidelijk wat je wilt. Wees eerlijk over je gevoelens. Vind je dit erg? Dan kun je altijd nog tussen neus en lippen door vragen wat hij van jou vindt, en of jullie nu een vast stelletje zijn.