Ik zat op Skype en een jongen wou me toevoegen. Ik was nieuwsgierig en heb op accepteren gedrukt. Meteen begon hij tegen me te praten. Hij zei dat hij niet meer precies wist waar hij me van kende. We hebben dagen echt uren gekletst. Hij gaf me zoveel steun en gaf me complimentjes dat ik mooi was etc. Totdat hij een keer vroeg of ik me uit wou kleden voor de cam.

Daarvoor vroeg hij al heel vaak of ik wou gaan staan. Ik zei nee en zette mijn cam uit. Daarna wou hij niet meer met me praten. Ik heb gehuild en heel veel gehuild en ik trilde helmaal. Maar nu is mijn vraag… Stelde ik me niet heel erg aan? Want als ik soms in jullie tijdschrift lees dat meisjes verkracht zijn en zo dan denk ik: dat is veel erger. Ik moet me niet zo aanstellen. Maar stel ik me echt zo aan of is het logisch dat ik er nu nog steeds mee zit (het is een maand geleden)? Anoniem

Het is niet zo dat omdat iemand anders iets meemaakt dat erger is, dat wat jou is overkomen niet erg is. Jij bent het slachtoffer van een internet-pedofiel. Iemand die jonge meisjes op internet zoekt en probeert om contact met ze te krijgen, ze zo ver te krijgen dat ze hun kleren uittrekken voor de cam en misschien zelfs meer… Hij heeft jouw vertrouwen misbruikt en op die manier kun je je net zo ‘verkracht’ voelen als meisjes die ook echt lichamelijk verkracht zijn. Het is dus helemaal niet vreemd dat jij daar behoorlijk van in de war bent. Wat je zeker moet doen: meld wat er is gebeurd aan je ouders en doe aangifte bij de politie of het meldpunt kinderporno op internet (www.helpwanted.nl). Jij kunt ervoor zorgen dat hij niet hetzelfde doet bij een ander meisje.

Lees ook: GIRLZ Talk – Uitkleden voor de webcam