Ik ben superverliefd op een jongen die bij mij in de straat woont. Hij is echt superlekker. Ik weet van een vriendin van hem dat hij vrijgezel is, maar ik durf niet naar hem toe te gaan.

Ik kwam hem laatst tegen toen ik mijn hond ging uitlaten. Ik wou weten wat zijn naam was, maar ik was helemaal sprakeloos en superrood en stond dus voor schut. Ik heb het er met mijn vriendin over gehad, maar zij heeft ook geen idee wat mij zou helpen. Ik wil een keer met hem uit en ik hoop dat hij mij dan leuk vindt. Hebben jullie misschien een idee?

Om te beginnen: vooral vaak de hond uitlaten (is ook fijn voor dat beest…), dan kom je hem vaker tegen. Als je niks durft te zeggen, hou het dan bij hoi en loop gewoon verder. Hoef je je ook niet opgelaten te voelen omdat je rood werd en er geen woord meer over je lippen kwam. Neem desnoods een balletje of een stok (voor je hond!) mee en gooi dat – als hij in de buurt is – in zijn richting. Dikke kans dat hij (die jongen dus) ’m probeert te vangen en naar je toe brengt. Dat is dan meteen een goede gelegenheid om een praatje te beginnen. Vraag dan of hij zin heeft om een stukje mee te lopen omdat het zo saai is in je eentje. Als ie ja zegt, vindt hij je op z’n minst aardig… Vind je ook dat nog doodeng, neem dan een keer je vriendin mee als je de hond gaat uitlaten. Zij kan dan de dingen doen die jij niet durft. Moet ze natuurlijk wel op het moment dat hij meewandelt roepen dat ze snel weg moet omdat ze een afspraak heeft, zodat jullie samen verder kunnen lopen. Anders denkt hij nog dat zíj een oog je op hem heeft…