Hoe lukt het de volgende keer wel?

Ik ben 16 en ik heb al bijna twee jaar een vaste vriend. Nu, een week of twee geleden wilden we verder gaan. Maar er was er een probleem. Hij kon niet in me komen. Hoe komt dat en wat kan ik doen zodat het volgende keer wel gaat?

Ik ben nu namelijk heel onzeker geworden en ik durf dit niet nog eens te proberen, omdat ik bang ben dat het ook deze keer niet zal lukken.

Anoniem

Probeer jezelf te ontspannen.

Het kan zijn dat je iets te gespannen was omdat het de eerste keer was. Daardoor spannen de spieren rond je vagina zich aan waardoor het moeilijk wordt om de penis naar binnen te brengen. Het is zaak om jezelf te ontspannen. Neem in ieder geval de volgende keer rustig de tijd. Vraag of je vriend het eerst wil proberen met zijn vingers in je te komen. Als dat goed gaat, kunnen jullie besluiten verder te gaan. Soms helpt het om wat extra glijmiddel te gebruiken. Dat maakt de vaginawand soepeler waardoor het ook gemakkelijker gaat. Let wel op dat je, als jullie condooms gebruiken, een glijmiddel op waterbasis gebruikt (lees het etiket) omdat andere glijmiddelen de werking van het condoom kunnen verminderen. Lukt het niet, spreek dan af om het een tijd helemaal te laten rusten – misschien gaat het dan op een gegeven moment vanzelf.

Beeld: 123RF

Lees ook: