liefdesverdriet

Talk: ‘Hoe kom ik van mijn liefdesverdriet af?’

Liefdesverdriet is natuurlijk nooit leuk, maar gelukkig zijn er een hoop dingen die je op kunnen vrolijken. Check onze tips!

Mijn gevoelens gaan maar niet weg…

Ik lees jullie blad nu al twee jaar en ik moet zeggen dat ik jullie advies/antwoorden echt goed vind. Nu heb ik zelf ook een vraag. Ik ben een meisje van 17 en ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Er is altijd één persoon op wie ik kon rekenen. Na een vriendschap van twee jaar werd hij mijn vriendje. We hebben dertien maanden iets gehad met veel ups en downs. Het is nu acht maanden uit, maar nog steeds mis ik hem elke dag. Ik heb echt enorm liefdesverdriet. Hij heeft duidelijk gemaakt niks meer van mij te willen en dat begrijp ik. Maar mijn gevoelens voor hem gaan maar niet weg. Mijn vraag is dus: hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn liefdesverdriet af?

Logisch dat je liefdesverdriet hebt.

Hij was meer dan ‘je vriendje’, hij was je beste vriend op wie je altijd kon vertrouwen. Doordat jullie van best friends naar een liefdesrelatie zijn gegaan, is jullie vriendschap compleet veranderd. En toen het uitging, was niet alleen de relatie voorbij, maar ook de vriendschap. Dat is echt heel erg pijnlijk, want het betekent dat je dubbel verdriet moet verwerken. Is er echt geen manier waarop jullie wel als goede vrienden verder kunnen? Kun je hem duidelijk maken dat je de verliefde gevoelens opzij kunt zetten om jullie vriendschap te redden? Dan zou je in ieder geval nog een goede vriend overhouden. Vertel hem dat in een uitgebreide mail of brief. Met een beetje geluk vindt hij jullie vriendschap ook heel belangrijk en is hij bereid om te vergeven en te vergeten. Zo niet, dan zul je toch door die moeilijke periode van het liefdesverdriet heen moeten. Heus, het gaat over, maar het heeft tijd nodig. Je kunt wel zelf een beetje invloed uitoefenen op hoe lang die periode duurt. Als je leuke dingen blijft doen, plezier maakt en praat met je vriendinnen en om je heen durft te kijken of er nog andere leuke jongens rondlopen, gaat het sneller dan wanneer je je verdrietig opsluit in je kamer.

Heb jij ook een dringende vraag? Stel hem dan hieronder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij weleens liefdesverdriet gehad?

Gerelateerde artikelen