bang zwanger

Talk: ‘Ik ben bang dat ik zwanger ben’

‘Ik weet het, het is superdom van mij om het zonder condoom te doen, maar ik dacht er niet over na. Nu ben ik bang dat ik zwanger ben.’

I know, echt heel stom van mij…

Ik ben 14 jaar en ik heb een vriend. Ik heb laatst seks met hem gehad, maar wel zonder condoom. Hij is niet klaargekomen. Ik vond het zelf heel fijn, maar ik ben nu bang dat ik zwanger ben. Ik heb het mijn friends verteld en een van m’n vriendinnen heeft al vier maanden seks zonder condoom en zei me dat ik gewoon mijn vagina goed moest schoonmaken en veel moest plassen. Ik had dat gedaan, maar ben nog steeds erg bang dat ik zwanger ben. Wat moet ik doen? Ik zou liever niet willen dat mijn ouders het weten!

Anoniem

We snappen dat je bang bent om zwanger te zijn

Luister niet naar je friend en laat haar meteen ons antwoord lezen, want wat zij zegt/doet is complete onzin. Ze heeft heel veel geluk dat ze nog niet zwanger is geraakt! Schoonmaken en plassen voorkomt misschien een blaasontsteking, maar zeker geen zwangerschap. Je BF is niet klaargekomen, maar ook van voorvocht kun je zwanger raken. Wacht even af of je ongesteld wordt. Wanneer je overtijd bent, doe dan een zwangerschapstest. Deze kun je gewoon bij een drogist halen. Blijk je inderdaad zwanger, kun je terecht bij FIOM. Op www.fiom.nl staat heel veel informatie over ongewenst zwanger zijn en de dingen waarover je moet nadenken. Neem ook een volwassene in vertrouwen. Het liefst een van je ouders, maar als je dit echt niet wil, kun je ook altijd terecht bij je mentor of vertrouwenspersoon op school. En ehm… doe het de volgende keer veilig, please!

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen