Ik was onlangs aan het logeren bij mijn beste vriendin. Toen ik bij haar huis aankwam was zij even naar het dorp gegaan. Haar vader liet mij binnen. Ik mocht mijn koffer alvast op haar kamer brengen.

Ik hoorde op de trap dat er iemand achter mij aan liep. Het was haar vader. Niks aan de hand, dacht ik. Totdat hij me aanraakte. Ik dacht dat het per ongeluk gebeurde. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Hij betastte me overal. Toen ik erover na ging denken wist ik dat hij handtastelijk was, dus ik dacht: het zal wel. Ik wilde gewoon weer naar beneden gaan, maar hij greep me vast, gooide me op bed en begon me uit te kleden. Hij ging steeds verder en het enige wat ik kon was gillen. Hij heeft mij toen verkracht. Toen hij klaar was zei hij dat als ik er met iemand over zou praten, hij hele nare dingen kon gaan doen en dat wilde ik natuurlijk niet. Ik ben naar huis gegaan met als smoes dat ik ziek was. Ik wilde natuurlijk niet in dat huis blijven bij die vader. Ik heb er met nog niemand over gepraat. Ik zit er zo ontzettend mee. Willen jullie mij alsjeblieft helpen, ik ben hierdoor vaak afwezig en loop achter op school. Ik voel me ontzettend rot.

Als je erover praat, dan gebeuren er inderdaad heel erge dingen: voor de vader van je vriendin en hij verdient dat! Als je er niet over praat, gebeuren er ook erge dingen, maar dan met jou, want dan blijf jij met dat rotgevoel zitten. En dat verdien jij niet! Hoe moeilijk het ook is, praten is Γ©cht de enige oplossing. Ga naar iemand die je kunt vertrouwen en vertel wat er is gebeurd. Het helpt al als je het tegen iemand kwijt kunt. Daarna kun je altijd nog beslissen wat je gaat doen en waar jij het meest mee geholpen bent. Denk aan jezelf: jij bent degene die het slachtoffer is, jij hebt niets verkeerd gedaan. De vader van je vriendin is een misdadiger die het verdient om gestraft te worden voor wat hij heeft gedaan. Dit is niet iets dat je in je eentje kunt oplossen. Zoek dus hulp: bij het zorgteam op school, een vertrouwenspersoon, de politie, je huisarts, je ouders of iemand anders die je vertrouwt en die je kan helpen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: 123RF

Lees ook:Β